Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ασκληπιείου του Δήμου Επιδαύρου

Local Youth Council Asklipieiou - Agios Dimitrios

Ο Άγιος Δημήτριος είναι γνωστός και ως Μετόχι, το οποίο είναι το παλαιότερο όνομα του. Είναι αναπτυσσόμενος οικισμός, έχει περίπου 864 κατοίκους και βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από το Ναύπλιο στο Λυγουριό.
Στον οικισμό λειτουργούν σχολικές μονάδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο), οι οποίες εξυπηρετούν το Αρκαδικό και το Αραχναίο.

Οι βασικές ανάγκες μόρφωσης καλύπτονται, όπως και οι ανάγκες υγείας. Στον Άγιο Δημήτριο υπάρχει αγροτικό ιατρείο που απέχει πολύ μικρή απόσταση από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού και το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου που καλύπτουν τους κατοίκους.

Οι οικονομικοί πόροι των ανθρώπων του οικισμού βγαίνουν κυρίως από τις αγροτικές ασχολίες, καθώς υπάρχει σημαντική παραγωγή ελαιολάδου εσπεριδοειδών και βερίκοκων. Ακόμα παράγονται σιτηρά, καπνός και κτηνοτροφικά φυτά.

Ο Αγ. Δημήτριος, έδρα του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 864 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός του τοπικού διαμερίσματος ανέρχεται σε 925 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Γκάτζια με πληθυσμό 61 κατοίκους .

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ

 

Εμμανουήλ Ιωάννης

Πρόεδρος

Κατσαρού Μαριγώ

Μέλος

Βενέτης Ιωάννης

Μέλος

Τριμπόνιας Κωνσταντίνος

Μέλος

Σωτηρίου Δημήτριος

Μέλος